Kupuješ novu haljinu? 6 savjeta kako izbjeći stres u kupovini

Jesi li ikad doživjela stres u kupovini, bilo da se radi o redovima čekanja na kabinu, ili jednostavno previše ljudi na jednom mjestu? A da ne govorimo o stresu kada ne možeš naći haljinu koju si zamislila u svojoj glavi, a samo dva dana te dijele od vjenčanja tvoje prijateljice?

Znakovi da si doživjela shopping stres: 

Vjerojatno si i ti u puno slučajeva doživjela stres, samo što ga zapravo nisi bila ni svjesna. Da li si ikada dobila glavobolju nakon shoppinga, pa se ta kupovina na kraju pretvorila u napor a ne u zadovoljstvo? Ili ti se dogodilo to da si našla savršenu haljinu, ali baš nema tvoga broja? Koliko si samo puta upravo zbog tog problema kupila “dosadnu” crnu jer će ti i ona odlično pristajati. Zapravo tješila si samu sebe da će i ta crna biti odličan izbor a ormar ti je pun takvih haljina.

Sve žene vole shopping ali on u pojedinim trenucima sve više stvara stres, a ne zadovoljstvo. Slažeš li se? Zbog toga ti želimo pomoći pa ti donosimo savjete kako da izbjegneš stres prilikom idućeg shoppinga.

cura shopping stres sjedi

6 korisnih savjeta kako izbjeći shopping stres

 

Planiraj

Jednostavno napravi popis onoga što ti je zaista potrebno i za takvim stvarima kreni u potragu. Na takav način bolje ćeš se fokusirati na one stvari koje su ti stvarno potrebne. Ili još bolja opcija, ograniči sama sebi budžet, ostavi karticu doma i ponesi određenu svotu novca koju si planirala potrošiti.

Izbjegavaj impulsivnu kupovinu

Svi smo mi barem jednom krenuli u potragu zamišljene haljine, ali je ta cijela potraga završila bezuspješno, pa da bi se osjećali bolje kupili smo dvije nepotrebne stvari, jer će nam “trebati”. Radije pođi doma “praznih ruku” a punih džepova!

Shopping obavi s prijateljicom ili obitelji

U potragu povedi svoju prijateljicu koja će ti dati iskren savjet kako ti nešto pristaje ali isto tako koja će te odvratiti od kupovine nepotrebnih stvari za tvoj ormar. Povedi obitelj ili prijateljicu i shopping pretvori u odličnu priliku za zabavu i druženje, a ne stres.

Nemoj čekati zadnji trenutak

Većina nas shopping obavlja u “zadnji tren”. Nekad nam se posreći pa vrlo brzo nađemo zamišljenu stvar, ali u većini slučajeva ne nađemo ono što želimo. Kreni u potragu na vrijeme, ako si u mogućnosti uzmi slobodan dan na poslu i kreni ranije u potragu, npr. jutri dok su manje gužve po shopping centrima. Na taj način ne samo da ćeš izbjeći gužve, nego ćeš imat priliku opušteno razgledati više butika.

Uzimaj redovne pauze

Uzmi pauzu, popij kavu i pojedi kroasan i u toj pauzi razmisli o stvarima koje si vidjela i koje su ti se svidjele, ukoliko si neodlučna. Upravljaj svojom energijom, a ne vremenom jer će ti to omogućiti da se fokusiraš na bitne stvari.

Kupi stvari online (online shopping)

Shoppingiraj online ili prvo provjeri online ima li butik haljinu koju tražiš na stanju. Na takav način uštedit ćeš svoje vrijeme i izbjeći nepotrebne gužve, a sve ćeš to obaviti iz komfora svog doma.

Pokušaj idući put barem jedan od ovih savjeta primijeniti i vaš shopping će biti manje stresan. 

Mi u Love it. Wear it. smo svjesni kroz kakav stres žene/cure poput tebe prolaze dok shopingiraju. Iz tog razloga odlučile smo da naša trgovina haljina bude online, što ti omogućuje da pronađeš savršenu haljinu uz manju dozu stresa.

Zahvaljujući internetu danas imaš potpunu slobodu izbora. Možeš birati velike shopping centre i gužve, ili obavljati shopping iz komfora svoga doma. No sigurno ćete se složiti da svaki vid shoppinga ima svoju određenu čar, na nama je da biramo što nas čini sretnima!

Ostavi nam komentar